Besparen Onder De Douche En In Bad

Gepubliceerd mei 11, 22
6 min read

Milieutips

Best Geteste DouchetimerWat Doet Korter Douchen Voor Het Milieu En Je Portemonnee?

Je zal merken dat je veel minder water verbruikt. Waarschijnlijk zo’n 35% minder dan voorheen. De douchekop zorgt voor 200% meer waterdruk dan een gewone kop. De gemineraliseerde stenen zorgen dat de negatieve ionen positief worden, zodat het water wordt gealkaliseerd. Dit is weldadig voor je haar en huid. Het water is zuiver, chloor en zware metalen verdwijnen uit het douchewater.

Een complete waterbesparende douchekop! Met de Hansgrohe Croma 100 Vario Eco, Smart Handdouche – Chroom handdouche van Hansgrohe zal je zeker tevreden zijn! Je kan kiezen uit vier soorten stralen; een massagestraal, een krachtige regenstraal, een krachtige shampoo-straal en een normale straal. Door aan de straalschijf te draaien kies je één van de vier waterstralen (Duurzaam warm water).

10 Minuten Douchen Hoeveel Water

Douchetimer Test101 Tips Om Water Te Besparen

De douchekop omhult je krachtig met water door de grote diameter. De prijs is 38,99 euro. De Tiger Splash Handdouche Malaga – Chroom is zeer geschikt voor degenen die nog een stapje verder gaan in waterbesparend douchen. Met de knop bovenop de douchekop is een waterbesparing mogelijk van 40% tot wel 70%! Dit door het gebruik van Neoperl technologie.

De douchekop is verstelbaar in vijf verschillende stralen, zoals een volle straal, een bruisende- of een massagestraal. Je kan de stralen ook combineren. Deze handdouche heeft een comfortabele handgreep en een antikalk functie die schoonmaken heel makkelijk maakt. De handdouche past op iedere doucheslang en de montage is zeer eenvoudig.

Tips Om Energie Te Besparen

De douchekop heeft ondanks zijn waterbespaar functie een hoge druk. De douche is eenvoudig te installeren en schoon te maken door de afneembare onderdelen. Mocht je niet tevreden zijn met deze Eco douchekop, dan krijg je het geld netjes terug. Duurzamer douchen hoeft niet per se supersnel te zijn. Aanvullende tips Hoeveel water verbruik je? Als je wil weten hoeveel water je dagelijks verbruikt, kan je dit op een eenvoudige manier testen; Zet de douche aan en houd er een minuut lang een grote emmer onder.

Probeer ook eens om korter te douchen, zelfs één minuut maakt al flink wat verschil na een maand! Je zou een douchetimer kunnen proberen, dat werkt ook goed voor kinderen. Duurzaamheid en energie Duurzaamheid. Met deze douchetimer (een zandlopertje voor onder de douche) kan je goed in de gaten houden hoeveel tijd je onder de douche spendeert.

Warmer Wonen

Reduceren Waterverbruik10 Minuten Douchen Hoeveel Water

Als je hier 5 minuten van maakt, dan bespaart een huishouden gemiddeld al snel 70 euro per jaar. Verlaag de temperatuur Vertel je kinderen de warmwaterkraan niet langer te laten lopen dan nodig is - Tips om energie te besparen. Als je een boiler hebt stel de temperatuur dan wat lager in, maar pas op: de temperatuur mag nooit lager dan 60 graden worden ingesteld vanwege het risico op legionella.

Douche met koud of lauw water Het wordt steeds duidelijker dat koud of lauw (na)douchen erg goed is voor de gezondheid. Voor huid en haar is het ook weldadig, het haar krijgt een mooie glans van kouder water en voor de huid werkt het zeer verkwikkend. De positieve invloed van koud water (of zelfs ijswater) op onze gezondheid is inmiddels door wetenschappers bevestigd.

Ecobooster Instelbare Knop - Douche/slang

Zo zou onder andere de kans op ontstekingen drastisch verminderen, de hormoonspiegel stabieler worden en de productie van endorfine toenemen(goede chemicaliën in de hersenen die van nature je humeur verbeteren). Conclusie m - Waar ga jij op bezuinigen?. b.t. een spaardouchekop Het is van groot belang dat we met z’n allen zorgdragen voor het milieu. Het is dan ook verstandig om een waterbesparende douchekop aan te schaffen.

Ik weet het: douchen is heerlijk ontspannend en meer dan een momentje om jezelf schoon te schrobben. Begrijpelijk dus dat je niet bij iedere douchebeurt bezig bent met het milieu. In het kader van wake-up calls is het toch handig dat je weet dat jouw extra lange douchebeurt een behoorlijke klimaatimpact heeft.

Duurzaamheid En Energie Duurzaamheid

Duurzaamheid En Energie DuurzaamheidVerwarming, Water En Je Eigen Gedrag

Ter illustratie: douchen met warm water is zo’n 50 keer meer belastend voor het milieu dan koud douchen. In het kader van alle beetjes helpen kun je simpelweg korter gaan douchen en een waterbesparende douchekop installeren waarmee je easy peasy energie én water bespaart. Of wat denk je van een douche die de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om het koude water alvast op te warmen? Met onderstaande tips kun je op een comfortabele manier water besparen onder de douche en tegelijkertijd energie en geld besparen.

badderen In een gemiddeld bad gaat 120 liter. Een douchebeurt van 9 minuten kost gemiddeld 70 liter warm water. Tel daarbij op dat je tijdens het badderen wat warm water erbij doet, jezelf nog even afspoelt of je haren wast. Dan kost in bad gaan al snel 2 keer zoveel water als een douchebeurt (Verbruik alleen elektriciteit als het nodig is).

10 Minuten Douchen Hoeveel Water

Nog even over dat bijvullen van je badwater. Wanneer je toe bent aan een nieuw bad is het de moeite waard om je bad te laten isoleren. Hierdoor blijft het badwater langer op temperatuur en voorkom je dat je bij moet vullen met warm water. korter douchen Deze tip staat met stip op 1 als het gaat om water besparen onder de douche.

Draai eens als een echte bikkel de kraan dicht als je je gaat scheren of inzepen. Door een douchestop te installeren tussen de kraan en de doucheslang, kun je met een simpele draaibeweging de waterstraal stoppen. Het voordeel van een douchestop? Zodra je klaar bent om af te spoelen heeft het water nog dezelfde temperatuur.

Douchetimer Vergelijken

Waterbesparende douchekop Met een waterbesparende douchekop verbruik je niet alleen minder water, maar bespaar je ook energie. Logisch, want door minder water te gebruiken heb je ook minder energie nodig om het water te verwarmen. Win-win dus! Ga je voor een waterbesparende douchekop? Check dan ook meteen even je doucheslang op beschadigingen of lekkages.

Een waterbesparende douchekop laat maximaal 7,2 liter water per minuut door, wat overigens niet betekent dat je onder een ‘lullig’ straaltje staat. Doordat er wat lucht bij gemengd wordt merk je niet dat er minder water uit je douchekop komt. Een grote douchekop hoeft dus niet altijd te betekenen dat je meer water verbruikt.

Ecobooster Instelbare Knop - Douche/slang

Thermostaatkraan Met een thermostaatkraan is je douchewater snel op de juiste temperatuur. Geen gedoe met wisselende watertemperatuur als je partner besluit te gaan afwassen als jij staat te douchen (Ecobooster Instelbare knop - Douche/Slang). Met een thermostaatkraan blijft je water op de door jouw ingestelde temperatuur. Kies je voor een thermostaatkraan met een zuinige eco-knop dan kun je jouw watergebruik tot wel 50% extra verminderen.

Voordat je onder de douche stapt zet je de kraan vast aan zodat je onder een lekkere warme straal kunt stappen. Zonde natuurlijk! Die eerste waterstralen kun je ook opvangen in een emmertje en dit water gebruik je vervolgens om de planten water te geven. warmte-terugwinsysteem Toe aan een nieuwe badkamer? Dan is het een overweging waard om een zogeheten douche-wtw te laten plaatsen.

Ecobooster Instelbare Knop - Douche/slangMet een douche-wtw gebruik je de warmte van het wegstromende douchewater om het koude water alvast voor te verwarmen. Hierdoor is er minder energie nodig om het water op te warmen naar de ingestelde temperatuur. Dit systeem inbouwen valt in de categorie ‘kleine verbouwing’ omdat er een warmtewisselaar geïnstalleerd moet worden.

Navigation

Home

Latest Posts

Dossierkasten

Published Sep 24, 22
6 min read

Hanglamp Kopen? Uniek, Groot & Trendy

Published Sep 21, 22
6 min read

Handdoek Radiator

Published Sep 21, 22
6 min read